Ultra all inclusive Spanje

De ultra all inclusive resorts in Spanje zijn uitgerust met prachtige zandstranden, waterparken en bezienswaardigheden. Vakantiegangers kunnen altijd wat naar hun zin vinden: Activiteiten en mogelijkheden tot ontspanning in overvloed!

Het is moeilijk aan te geven wat Spanje zo anders maakt dan de rest van Europ: komt het door de landschappen, de extremen in het klimaat, de historie, de cultuur of zijn het de hartstochtelijke mensen?

Het antwoord is niet in een term te vatten. Wel kunnen we een aantal verklaringen geven. Neem bijvoorbeeld de Pyreneeën. Ze scheiden het Iberische schiereiland van de rest van Europa, waardoor Spanje eigenlijk geïsoleerd is. In het verleden hield deze hoge bergketen buitenlandse invloeden voor een deel tegen.

Daarnaast speelt ook de geschiedenis een rol. In 711 vielen de Moren binnen en daarmee begon een bezettingsperiode die ruim 700 jaar zou duren. Deze periode zorgde o.a. voor interculturele uitwisseling. De moorse bezetting heeft het langst geduurd in het zuidelijke deel en we zien in het heden nog steeds een kloof tussen het noorden en zuiden van Spanje. Zo heb je de gepassioneerde, fijngebouwde Andalusier en de meer norse, zwoegende Galicier. Spanjaarden zien zichzelf zelden als Spaans. Ze komen uit Madrid of Catalonië en zijn op de eerste plaats Andalusiër, Galiciër of Bask.

Kortom, Spanje kunnen we het beste zien als een verzameling van (zelfstandige) eenheden; een fusie van uiteenlopende culturen.

Ultra all inclusive Spanje

De Spaanse keuken

Spaans eten is gevarieerd en bevat een breed scala aan ingrediënten, zoals lokaal gevangen vis, gedroogte vruchten en meer. Veel gerechten zoals paella worden gemaakt met verschillende ingrediënten, afhankelijk van de regio waar je verblijft.

De ultra all inclusive resorts in Spanje bieden volop entertainment, zoals pretparken en waterparken. Je zult nooit ver weg zijn van parken en uitgaangsgelegenheden en meestal worden er verschillende excursies geregeld vanuit het resort of hotel waarin je verblijft.