Ultra all inclusive Egypte

Egypte resort

Egypte, boeiend en veelzijdig

Gaat u met uw gezin op vakantie? Hebt u een beperkt budget? Bent u geboeid door de beschaving uit de tijd van de farao’s? Wilt u graag duiken? Droomt u van de woestijn? Of laat u zich liever door de stroming van de Nijl meevoeren? Voelt u zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de islamitische architectuur? Kort gezegd, wat u ook wilt, Egypte kan aan uw verwachtingen voldoen. Dus, goede reis!

Reisinformatie Egypte

Ultra all inclusives naar Egypte

Het Egypte van de farao’s vormt een belangrijk doel van georganiseerde reizen de formule vliegreis-cruise-excursies vindt jaarlijks bij honderdduizenden gretig aftrek. Wees wel gewaarschuwd voor al te goedkope aanbiedingen van reizen naar het Nijldal of de oevers van de Rode Zee.
Overtuig u van de toestand van de logies, de kwaliteit van de horeca en het excursieprogramma en kijk uit voor de reusachtige cruiseschepen, die ware reisfabrieken zijn van vaak erbarmelijke kwaliteit. En ga vooral eens van boord om het leven in Egypte te proeven.

Buiten de platgetreden paden

Het valt mee om de mensenmassa’s te ontlopen. Alleen reizen is goed te doen en bovendien is het een eenvoudige en originele manier om op ontdekkingsreis te gaan in dit land.
De ‘avontuurlijkste’ reizigers maken in een feloek een cruise over de Nijl, kiezen voor een tocht met mehari’s door de Sinaï of een safari in de Libische woestijn, of ze bezichtigen aan de zuidkust van de Rode Zee de nog ongerepte bodem van de zee, verdwijnen in de anonimiteit van de mensenmassa’s in Caïro of slenteren door het weinig bezochte Alexandrië.

Kindvriendelijke resorts

In Luxor het land van de farao’s ontdekken, het hoofd onderdompelen in het water van de Rode Zee of geboeid raken door de kleuren van het koraal en van vissen, op de rug van een dromedaris door de woestijn trekken in de omgeving van Dahab, onder een fraaie sterrenhemel slapen op het dek van een feloek in Assoean… mogelijkheden om jongeren en kleintjes te boeien ontbreken niet.

Let er wel op dat uw gezin zich niet teveel inspant tijdens de warmste uren van de dag – die uren zijn ideaal voor een duik in het zwembad!

Egypte voor jongeren en studenten

Vergeet uw internationale studentenkaart niet. Daarmee krijgt u een korting van 50 procent op de toegang voor historische vindplaatsen (een onverwacht voordeel bij de hoge prijzen) en 30 procent op treinreizen. Ook al heeft elke stad een jeugdherberg, toch geven wij vaak de voorkeur aan goede, bescheiden geprijsde adressen, die ook goedkoop zijn, maar daarbij gunstiger gelegen en beter onderhouden.

Egypte voor een dubbeltje op de eerste rang

U kunt een fantastische reis door Egypte maken zonder honderden of duizenden euro’s uit te geven.
Waar u ook heen gaat, altijd is er wel een hotelletje te vinden waar u voor een paar euro kunt logeren of een goedkope eetgelegenheid waar u voor enkele piasters kunt eten. En overal kunt u de bus nemen. In voor- en naseizoen kunnen zelf etablissementen uit de hoogste prijsklassen zeer goedkoop zijn. Alleen archeologische vindplaatsen en musea blijven duur. Bedenk dus goed wat u wilt zien!

De woestijn

Egypte geeft een warm onthaal aan iedereen: rugzaktoeristen, mensen die de nacht onder de blote hemel willen doorbrengen of tochten met een jeep gaan maken en mensen die graag kennismaken met de gastvrijheid van bedoeïenen. Het stijle Sinaïgebergte, de onweerstaanbare Witte Woestijn, de Grote Zandzee met weelderige, beschutte oasen… Wat u ook kiest, u kunt ter plekke zeer ervaren gidsen vinden die zich willen ophouden met alle logistieke voorbereidingen voor een safari en die u bovendien graag laten delen in hun hartstochtelijke liefde voor de woestijn.

Duikvakantie Egypte

Geen enkele zee op aarde biedt zo’n rijkgeschakeerde zeebodem als de Rode Zee.
Reist u van het folkloristische Hurghada naar het chique (en dure!) Sjarm-el-Sjeikh, dan passeert u Ras Mohammed, waar duikclubs u aanbieden de waterdoop te ondergaan of waar ervaren duikers zich inschepen op weg naar boeiende locaties. Ook in het zuiden, bij de grens met Soedan, ligt een waar duikersparadijs. En als u een duik met perslucht niet aantrekkelijk vindt, dan kunt u met de eenvoudige snorkel ook wonderen ontdekken.

De hoofdstad

Caïro, de ‘parel van het Oosten’, wordt meestal overschaduwd door de pracht en praal van het Nijldal uit de tijd van de farao’s. Het unieke, architectonische erfgoed van de stad verdiend echter meer dan een omtrekkende beweging. Laat u niet afschrikken door zijn grootte, zijn jachtigheid en de mensenmenigten, maar dwaal door de straten en steegjes of loop door de eindeloze soeks.

U treft altijd wel een Caïroot die u de weg wijst of voor u een (zeer goedkope) taxi aanhoudt die u brengt waar u wilt zijn.

Voor de solist

Aarzel niet om alleen op pad te gaan; de oosterse gastvrijheid zal hartelijkheid voor u in petto hebben. U zult vanzelf allerlei mensen ontmoeten en zo de unieke gelegenheid krijgen om kennis te maken met het Arabisch! Voor vrouwen die solo reizen, geldt: geef eenvoudig blijk van uw gezonde verstand en let erop dat u de Egyptische levenswijze respecteert. Het kan niet vaak genoeg worden herhaald: Egypte is een bij uitstek veilig land.

All inclusive tips

Vanuit Assoean de Nijl afzakken in een feloek. Onder de sterrenhemel overnachten in de Witte Woestijn. Steeds weer door Caïro zwerven. Uzelf in Alexandrië trakteren op een overdadig zeebanket. In Caïro in een islamitisch café een spelletje backgammon spelen terwijl u van een sjisja (een waterpijp) geniet. ’s Ochtends heel vroeg ronddwalen door de hypostylezaal van de tempel van Karnak. Duiken in Ras Mohammed of bij de grens met Soedan. In alle rust op de westelijke oever van Luxor een tukje doen. U tot Siwa wagen, een geïsoleerde oase met een unieke levensstijl in Egypte.

Egypte heeft een onaantastbare positie als het gaat om ultra all inclusive reizen. Het heeft een welverdiende status want het is één van de mooiste bestemmingen ter wereld. Nergens anders ter wereld vind je zo’n rijkdom aan historische bezienswaardigheden, het hele jaar door een fantastisch klimaat, uitnodigende, luxe resorts met fijn zand en ongelooflijk helder blauw water. Egypte is de perfecte bestemming voor een goedkope vakantie. De oude piramides, de Sphinx, de begraven schatten van Toetanchamon en nog veel meer. Het museum van de Egyptische Oudheden. Slechts een paar van de bezienswaardigheden die niet gemist mag worden door bezoekers van Cairo, de hoofdstad van Egypte en de grootste stad in Afrika.

De resorts aan de Rode Zee zijn verdeeld in twee geografische regio’s: het Sinaï-schiereiland en de kust van het vasteland, die loopt van Zafarana tot aan de Soedanese grens (1000 km in lengte). Het grootste resort op het Sinaï-schiereiland is Sharm el-Sheikh, hoewel de kleinere resorts van Dahab, Nuweiba en Taba ook heel aantrekkelijk kunnen zijn als je een goedkope ultra all inclusive zoekt. Kies je voor de kust van het vasteland, dan is Hurghada een goede bestemming, met Marsa Alam en El Gouna als populaire alternatieven. Sharm el-Sheikh wordt door velen beschouwd als een van ‘s werelds beste duikcentra, terwijl Hurghada goede omstandigheden biedt voor windsurfen.